Maria Pietilä Holmner och Frida Hansdotter. Foto: SVT/Bildbyrån

En månad kvar till VM: ”De är redan i fas”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen tävlar både damer och herrar i slalom i Zagreb. Med bara en månad kvar till VM tycker SVT Sports expert Maria Pietilä Holmner att det ser bra ut för den svenska truppen.
– Det är många som gör det bra, säger hon.

När damerna och herrarna kör slalom i Zagreb i helgen är det mindre än en månad kvar till VM i Åre. Men de flesta av de svenska åkarna verkar redan ha läget under kontroll.

– Frida Hansdotter och Anna Swenn-Larsson är redan i fas. De behöver bara fortsätta att prestera på tävling och se till att få in både tävling och träning nu när formen redan är bra, säger Maria Pietilä Holmner.  

– André Myhrer är erfaren och har visat god form. Hoppas bara att han håller sig frisk.

Men hos Mattias Hargin vill hon se resultat. Hans bästa placering den här säsongen är femteplatsen i Oslo i tisdags.

– Det man såg i Oslo var positivt. En Hargin med mer attityd och han såg mer självsäker ut. Det är viktigt han kan åka avslappnat och börja göra bra resultat för att få en självförtroendekick.

2011 vann Myhrer i Zagreb och Hargin slutade trea och Pietilä Holmner tror att det kan bli nya framgångar i helgen.

– Myhrer gillar när det är flackare så det finns absolut chans på en pallplats. Hargin trivs i Zagreb.

–Swenn-Larsson gillar också när det är flackare och det är det i Zagreb. Hansdotter har tagit pallplatser där så det passar henne bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer