Skadan som förstörde OS-säsongen för Monsén: ”Det är panik”

Uppdaterad
Publicerad

Felix Monsén slog till med karriärens bästa resultat i störtlopp för bara tre veckor sedan. Men i torsdags fick han säsongen förstörd efter en krasch på träning. I lördags opererades han och SVT Sport fick en pratstund med fartspecialisten. 

– Det är panik för man har så otroligt ont, säger Monsén.

Korsband, menisk och knäskålssenan var av – och dessutom var både yttre och inre ledband skadade.

– Det är såklart jäkligt tråkigt, jag har varit ganska nere och jag har försökt att inte tänka för mycket på kraschen i sig. Men det är fortfarande lite att processa.

I störtloppspremiären i Lake Louise slog Felix Monsén till med en 13:e plats, karriärens bästa resultat. Samtidigt kom rapporter från träning att Monsén hade mer att ge.

– Jag var verkligen i den bästa formen jag någonson varit i och har aldrig känt mig så stabil, snabb och säker på ett par skidor förut. Dit vill jag tillbaks och jag vill vinna tävlingar. Det ska mycket till innan jag lägger skidorna på hyllan.

”Mamma ifrågasätter valet mest av alla”

Monsén har tidigare drabbats av en whiplashskada efter en krasch och nu är ena knäet förstört.

Är det verkligen värt det?

– Ja, man kan ifrågasätta det. Min mamma ifrågasätter det valet mest av alla, men det är värt det. Älskar man något och drivs av något i livet då ska man verkligen fortsätta, säger han.

Nu väntar en lång rehab för 27-åringen. Exakt hur lång är svårt att säga men läkarna har sagt runt nio månader.

– Det känns som att jag har rätt mindset för att ta mig igenom det här. En kompis farsa sa till mig att ”nu gäller det att ha pannben Felix” och det är väl det man får gå in med. Det är pannben som gäller.

Se hela intervjun med Monsén här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.