Mikaela Shiffrin har upplevt en känslomässigt svår period efter faderns död i vintras. Foto: TT

Ledande Shiffrin jagar fjärde vinsten i Flachau

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin jagar sin fjärde seger i Flachaus elljustävling. Hon leder efter det första åket i det lätta snöfallet. Men det är tätt i toppen. Det skiljer 0,14 mellan de tre första.

Shiffrin ledde efter de två första mellantiderna men vid den tredje hade den först startande Wendy Holdener tagit ledningen med 0,17.

Men Shiffrin kunde vända på kuttingen efter en snabb avslutning och vann det första åket på 54,04 – 0,08 före Holdener.

– Hon är bra på att avsluta sina åk, det har hon inte visat i vinter, och från sista mellantiden fick hon upp farten, säger SVT Sports expert Tobias Hellman om Shiffrins insats.

– Det är några åkare som håller klart högre klass än övriga fältet, summerar Hellman toppen efter första åket.

Wikström långt efter

Petra Vlhova som leder både total- och slalomcupen smyger med som trea, blott 0,14 efter Shiffrin i vad som såg ut som ett säkerhetsåk.

Emelie Wikström var 2,44 efter i mål i det som var Frida Hansdotters favorittäving på touren.

– Tyvärr skapade hon ingen fart, det var tempofattigt, säger Hellman om Wikströms bleka insats.

Sara Hector kom in 0,05 efter Wikström i sitt åk. De är 20:e och 21:a efter första åket. Även Elsa Fermbäck (25:a) och Sara Rask (30:e) kommer till start i andra åket.

Andra åket startar 20.40.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.