Följ herrarnas storslalom från Val d'Isère

Uppdaterad
Publicerad

Herrarna kör storslalom i franska Val d'Isère. Matts Olsson ligger trea efter första åket. Olsson är en sekund efter den överlägsna ledaren Marcel Hirscher.

– Klart det är lite långt upp till Hirscher, men jag ligger trea, det får man vara nöjd med även om det inte alls kändes bra, säger svensken till SVT Sport.

– Det kommer inte att bli lättare i andra åket, men jag hoppas att jag ramlar ner på ett bra sätt, fortsätter han.

Tysken Stephan Luitz, som vann storslalompremiären i Beaver Creek förra helgen, hade ett misslyckat första åk. Kanske påverkad av utredningen som startats kring honom och en landslagskompis.

”Dumt beslut”

Luitz riskerar att bli av med segern från Beaver Creek sedan det uppdagats att han inhalerat syrgas mellan åken. Att använda syrgas är inte förbjudet enligt Internationella antidopningsorganisationen Wadas regler, men Internationella skidförbundet (Fis) har förbjudit det under tävlingar. Fis har därför startat en utredning.

– Vi tog ett dumt beslut då vi gick efter Wadas regler i stället för Fis, säger den tyske alpinchefen Mathias Berthold till AFP.

Andra åket startar klockan 13.00.

Följ tävlingen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.