Tommy Ford tog sin första pallplats i världscupen i och med dagens seger. Foto: TT.

Ford gasade till segern i Beaver Creek

Uppdaterad
Publicerad

Hemmaåkaren Tommy Ford vann storslalomtävlingen i Beaver Creek efter två mycket starka åk. Han vann det första åket och hade näst bästa åktid i andra. Amerikanen var hela 0,80 före tvåan Henrik Kristoffersen.

– Det var så skönt att vinna och få göra det inför hemmapubliken. Jag åkte med stort självförtroende. Tack laget, vänner och familj, säger en tagen Ford i Eurosports sändning.

Publiken var i extas, det dånade när Ford var på väg ner i backen, och segerherren tog av sig ena skidan och gjorde en segergest med stavar och den ena skidan.

30-årige Ford är en late bloomer och hade före dagens tävling inte ens varit på pallen i en världscuptävling. Hans bästa resultat var fjärdeplatsen i storslalompremiären i Sölden i slutet av oktober. 

Matts Olsson hade ingen lyckad dag. Han var åtta efter en ganska stor miss i det första åket men fortsatte att ha det struligt och rasade ner till tolfe plats i det mulna Beaver Creek i Colorado inramat av lätt snöfall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.