Sara Hector. Foto: Bildbyrån

Hector elva efter första åket – Alphand åkte ur

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges största damhopp i storslalombackarna, Sara Hector, ligger elva efter det första åket då världscupen smygstartar i österrikiska Sölden. Estelle Alphand, som gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro, åkte ur.

Trots en elfteplats är Hector hela 1,93 sekunder efter ledande Mikaela Shiffrin.

– Stabilt, som det har varit på slutet. Sedan finns det möjlighet att växla upp i tempo. Jag hade inga missar. Ett stabilt åk, säger Hector till SVT Sport.

Alphand inledde sitt åk bra, men missade en port och klättrade sedan upp för att fullfölja det misslyckade åket.

Shiffrin, som har dominerat den alpina världscupen de senaste säsongerna, utmanas bara av en åkare efter det första åket. Det är något överraskande den 17-åriga nya zeeländskan Alice Robinson, som också fick beröm av Shiffrin efter åket.

– Jag är jätteglad och åkte precis så som jag har tränat för att göra. Att någon som hon som är så erfaren ger mig beröm betyder jättemycket, säger Robinson till SVT Sport.

För Magdalena Fjällström blir det inget andra åk då hon var hela 3,14 efter Shiffrin.

Jonna Luthman, den sista svenskan ut i det första åket, lyckades inte ta sig i mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.