Det blir världscuptävling för Frida Hansdotter i Flachau – trots tidigare rapporter om magsjuka och feber.

Efter magsjukan – Hansdotter kan åka i Flachau

Publicerad

Frida Hansdotter har lämnat klarsignal till kvällens världscupslalom i Flachau.
– Står man på start så är man frisk. Frida kommer att vara med i tävlingen, säger Lars Melin, chef för alpina damlandslaget, till SVT Sport.

Igår kunde vi berätta att olympiamästaren inte kunde vara med på den obligatoriska nummerlappsdragningen på grund av magsjuka och feber. Men nu är det positiva tongångar i svensklägret inför kvällsslalomen i Hansdotters favoritbacke.

– Det var ett bra besked. Den här tävlingen kan vara nyckeln till en fin resa fram till VM, säger Tobias Hellman, expert.

Åtta svenskor står på startlinjen i Flachau. Med bara en dryg månad kvar till VM-slalomen i Åre är det hård kamp om de sista VM-biljetterna bakom Hansdotter och Anna Swenn-Larsson.

Såväl Lotta Säfvenberg som Ylva Stålnacke har varit topp-15 i vinter. Estelle Alphand går en kamp mot klockan för att bli återställd från fotskadan.

– Även om hon snart blir av med gipset är det osäkert hur snabbt hon kan bli raceklar. En frisk Alphand skulle absolut kunna vara en joker i VM, menar Hellman.

Svenska startnummer ikväll

Visa

5. Frida Hansdotter
7. Anna Swenn-Larsson
19. Emelie Wikström
26. Sara Hector
27. Magdalena Fjällström
29. Ylva Stålnacke
31. Lotta Säfvenberg
53. Sara Rask

Första åket 17.55 i SVT Play. Andra åket 20.40 i SVT24

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer