• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Hansdotter: ”Efter guldet var tankarna redan på VM”

Det var i Åre som Frida Hansdotter 2007 gjorde mästerskapsdebut och då VM går på hemmaplan igen om ett knappt år åker hon dit som olympisk guldmedaljör. – Ibland kan man skratta åt sig själv. Efter att jag tog guldet var tankarna redan på VM och vad jag ska ha för plan för att lyckas där. Då tänker man ”vänta nu, koppla av lite och njut av det här.” Men man är ju tävlingsmänniska, säger hon till SVT Sport.

På VM i Åre 2007 gjorde var konkurrensen för tuff i slalom och Frida Hansdotter åkte därför bara super-G. Det resulterade i en 30:e plats.

– Jag var nog lite förvånad då jag blev uttagen, men det var ett bra slalomlag och det var svårt att slå sig in där. Jag var chockad när de frågade mig, men det var samtidigt väldigt kul, säger hon.

Då världscuptävlingarna den här helgen går i Åre kommer hon som OS-guldmedaljör i slalom.

– Det har varit helt otroligt, fantastiskt, omtumlande. Det här något helt annorlunda. Ingen åkte ur, jag var helt enkelt bäst den dagen. Jag hade verkligen prickat in det. Det var min dag och det är nog det jag är mest stolt över.

Här är hela reportaget med Frida Hansdotter

Frida Hansdotters mästerskap

Visa

VM

2007: 30:e i super-G
2009: 15:e i slalom, DNF i storslalom, super-G och kombination
2011: 8:a i slalom
2013: Brons i slalom och 5:a i storslalom
2015: Silver i slalom, 12:a i storslalom
2017: Brons i slalom, 16:e i storslalom

OS

2010: 15:e i slalom
2014: 5:a i slalom, 13:e i storslalom
2018: Guld i slalom, 6:a i storslalom

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer