Frida Hansdotter tog säsongens första pallplats i Killington. Foto: BILDBYRÅN

Frida Hansdotter: ”Kul att vara på pallen”

Uppdaterad
Publicerad
Frida Hansdotter tog säsongens första pallplats när hon kom trea i slalom i amerikanska Killington.
– Det känns kul att vara på pallen, säger hon till SVT Sport.

Efter fjärdeplatsen i Levi i säsongspremiären följde Frida Hansdotter upp det med att bli trea i amerikanska Killington i söndags. Och Hansdotter var nöjd efter pallplatsen.

– Det var svårkört. Vi hade otur, det hade varit -20 hela veckan och så blev det plusgrader på tävlingen så underlaget var inte det bästa Men de gjorde ett fantastiskt jobb med bana utifrån förutsättningarna, säger Hansdotter till SVT Sport.

– Jag gick ut som nummer ett och visste att det skulle bli tufft. Sen i andra var det bara att kriga. Men jag körde bra i de övre delarna i båda åken.

”Hade inte en aning”

Genom sin pallplats blev Hansdotter historisk då hon tangerade Anja Pärsons rekord för antalet pallplatser i slalom med 33.

– Det hade jag ingen aning om, men bara att hamna sällskap som henne är stort. Hon har fler förstaplatser än mig och hade en fantastisk karriär, så det är kul.

Kort uppehåll

Nu väntar ett litet tävlingsuppehåll innan det är dags för parallellslalom i schweiziska St. Moritz den nionde december. För Hansdotters del väntar en knapp veckas vila innan hon åker till Schweiz för att förbereda sig.

– Jag är på väg hem till Sverige nu. Det är kul med när tävlingarna är igång, så det får gärna vara lite tätare schema. Men jag är en familjemänniska så det ska bli skönt att träffa dem, säger Hansdotter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer