Foto: Bildbyrån

Guld till nykomling och favorit i parallellslalomen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en guld till en nykomling och en storfavorit när SM i parallellslalom avgjordes i Tärnaby. Emelie Henning vann damklassen och på herrsidan tog Gustav Lundbäck hem guldet.

Anna Swenn-Larsson tog sig bekvämt vidare till semifinal och väl där visade hon att formen håller i sig från lagtävlingen i världscupavslutningen. Elsa Fermbäck från Vemdalen blev ingen match för landslagsåkaren som enkelt tog sig vidare till final.

I finalen väntade Emelie Henning, Järfälla. En snöplig miss för Henning i det första åket betydde fördel Swenn-Larsson inför det andra. Men en vass avslutning från Henning blev för mycket för Swenn Larsson att rå på och den unga Järfälla-åkaren tog sitt första SM-guld.

På tredje plats kom Lisa Blomqvist efter att ha slagit Elsa Fermbäck i B-finalen.

I herrarnas tävling var det Gustav Lundbäck och Tobias Hedström som gjorde upp om guldet. Och det blev just favoriten som tog hem den ädlaste medaljen efter att Hedström åkt bort sig i det andra åket.

– Det var en fin dag. Det var tufft redan från kvalet, och direkt in i bra matcher, sade den nyblivna svenska mästaren till SVT Sport efter målgång.

Trea blev Felix Monsén som slog Emil Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.