Frida Hansdotter blir sommarvärd: ”Superkul” Foto: Bildbyrån

Hansdotter blir sommarpratare

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter en av årets ”sportisar” i sommar i P1. Vill ge en bild av sig själv och prata OS-guld. De andra sportprofilerna är Peder Fredricson och Arne Ljungqvist.

OS-guldmedaljören Frida Hansdotter blir en av tre sportrelaterade sommarpratare i P1 den här sommaren. Slalomstjärnan tar plats i sportfacket tillsammans med ryttaren Peder Fredricson och dopingjägaren Arne Ljungqvist.

– Superkul. Det är en otrolig ära – det känns stort och någonting nytt. Kul att berätta med egna ord hur jag ser på livet och OS-guldet, säger Frida Hansdotter till Sveriges Radio.

Och utvecklar lite vad det kommer handla om.

– Det kommer inte bara handla om alpint. Jag vill visa en bild av mig själv, och varför jag tagit mig så långt. Jag sitter och jobbar med det just nu – jag hoppas att många kommer att lyssna på det, avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.