Hansdotter taggad efter OS-succén

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotters OS-guld i slalom ledde till stort firande i Norberg och namngivning av både en skidbacke och en idrottshall. Men nu är hon tillbaka i vardagen och världscupen, som SVT sänder från 10.50 på fredagen.

– Det är skönt att vara tillbaka i träning och känns kul att dra igång igen, säger hon till SVT Sport.

Storslalom på fredag och slalom på lördag i Ofterschwang i Tyskland är de alpina teknikåkarnas omstart i världscupen.

Dit har Hansdotter kommit som OS-guldmedaljör efter firande hemma i Sverige.

– Det har varit härligt. Det har varit hektiskt hemma med all uppmärksamhet och de som tyckt att man gjort något fantastiskt på OS.

”Älskar att tävla”

Hon säger att hon hunnit återhämtat sig efter OS och att det inte är några problem att fokusera om på de återstående tävlingarna i världscupen, veckans tävlingar i Tyskland och nästa veckas världscupfinal i Åre.

– Det känns skönt att vara tillbaka i träning och vardag. Det känns kul att dra igång igen. Det har varit fantastiska veckor och man har uppnått något man har drömt om hela karriären. Men jag tror att jag behöver tid för att smälta det hela, säger hon.

Bra storslalomform

I OS i Sydkorea fick hon inte bara ett guldskimrande minne från slalomtävlingen. Sjätteplatsen i storslalom är ett av hennes främsta resultat i grenen.

– Det känns kul med storslalom. Jag har hittat rätt mer och mer och fick med mig resultatet från OS. Jag vill visa vad jag går för, säger hon.

Fakta: Frida Hansdotter

Född: 12 december 1985 i Norberg.

Klubb: Norberg.

Världscupdebut: 23 oktober 2004 i Sölden, Österrike (storslalom).

Främsta meriter: OS: guld i slalom, 6:a i storslalom 2018, 5:a i slalom, 13:e i storslalom 2014, 15:e i slalom 2010. VM-silver i slalom 2015, brons 2013 och 2017. Fyra segrar och totalt 31 pallplatser i världscupen. Vann slalomcupen 2016. Totalt 202 världscupstarter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.