Foto: Bildbyrån.

Hansdotter sexa efter första åket

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter jagar sin fjärde individuella pallplats i Åre. Svenskans första åk blev inte helt perfekt och hon har 29 hundradelar upp till pallen inför andra åket.

Frida Hansdotter öppnade starkt och var bara två hundradelar bakom ledande Shiffrin vid första mellantiden. Men svenskan tappade successivt i backen och var till slut 84 hundradelar bakom Mikaela Shiffrin i mål på en sjätteplats.

– Svårt att komma igång. Banan var ganska lätt så jag blev stående och fick inte riktigt upp farten, säger Frida Hansdotter till SVT Sport.

– Men det är tajt mellan åkarna, bara Shiffrin var snabb egentligen. Allt är möjligt i andra åket.

Wendy Holdener, som ligger fyra poäng före Frida Hansdotter i slalomcupen, hade en kostsam miss precis före mål och är 72 hundradelar bakom amerikanskan på en femteplats.

Bakom Shiffrin är fem åkare inom 35 hundradelars marginal.

Svenskorna Anna Swenn-Larsson och Estelle Alphand är också vidare till andra åket, på en nionde respektive trettonde plats.

Andra åket börjar 13.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.