Visa alla (6)

Hansdotters succé fortsätter i favoritbacken

Frida Hansdotter tog sjunde raka pallplatsen i favoritbacken i Flachau. Svenskan kom trea bakom hemmaåkaren Bernadette Schild och överlägsna Mikaela Shiffrin. – Jag är supernöjd med pallplats, men jag vill ha mer, säger Frida Hansdotter till SVT Sport.

Efter ett ganska blekt första åk – imponerade Mikaela Shiffrin desto mer i det andra. Amerikanskan hade snabbast åktid i det andra åket och utökade sitt försprång med över sekunden. 

Hemmaåkaren Bernadette Schild, jagade sin första seger i världscupen, men att gå ut efter överlägsna Shiffrin blev en för tuff utmaning för österrikerskan som kom tvåa i mål, hela 94 hundradelar bakom Shiffrin.

Frida Hansdotter trivdes i favoritbacken och fick till ett fint andra åk. Hon tog sin sjunde raka pallplats i Flachau och sin 30:e pallplats totalt i världscupen.

– Jag är supernöjd med pallplats, men jag skulle vilja åka lite fortare. Uppe i backen åkte jag bra men jag skulle kunna släppa iväg skidorna lite mer. Det var otroligt skönt att få grön skylt i mål dock, säger Frida Hansdotter till SVT Sport.

– Jag älskar Flachau, men jag känner att jag har mer i min åkning och det vill jag få ut.

Topp-10 för Swenn-Larsson

Anna Swenn-Larsson fick till ett stabilt andra åk och hamnade sjua. Svenskans fjärde raka topp 10-placering.

– Det är så kul. Jättehärligt att vara så stabil. Men jag känner att det finns ännu mer, lite less att jag inte vågade fullt ut, men ändå jättenöjd, säger Anna Swenn-Larsson till SVT Sport.

Estelle Alphand har för vana att blixtra till i det andra åket, men det var inte 22-åringens dag och det blev tillslut en sextondeplats.

SVT Sport alpine expert Tobias Hellman är imponerad av Hansdotters framfart.

– Hon har visat att hon ska ha en medalj på OS. Det finns ännu lite mer att ta av, säger Hellman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer