Arkivbild: Sara Hector Foto: TT

Hector hårfint utslagen i semin – missade sedan pallen

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector var en ynka hundradel från att nå finalen i parallellstorslalomen i Lech/Zürs. Men istället för att köra om segern blev svenskan fyra efter att ha förlorat kampen om tredjeplatsen mot Lara Gut-Behrami.

Trots den snabbare blåa banan var Hector 0,36 efter i det första åket och förlorade totalt med 0,34 mot den rutinerade schweiziskan.

– Hon förlorar tredjeplatsen i dag, säger Tobias Hellman.

Hector förlorade semin efter en rysare mot dubbelvinnaren från slalompremiären i Levi, Petra Vlhova, som vann totalt med en ynka hundradel, efter att ha varit 0,11 efter i första åket. Vlhova hade flyt hela kvällen och vann både åttondel och kvart med 0,04 där hon vände stora underlägen.

– Faan, skrek Hector ut av besvikelse när hon korsade mållinjen från sin röda bana.

Vlhova vann sedan tävlingen efter att ha besegrat den amerikanska sensationen Paula Moltzan i finalen. Det var en jämn final men amerikanskan föll strax före mål när de låg jämsides. ”Petra, Petra!” hördes i talkörer från läktaren.

Vlhova: ”Varje omgång kändes som en final”

– Det var en riktig tuff dag och varje omgång kändes som en final. Men jag lyckades otroligt nog vinna och det blev en bra dag till slut, jag är så trött, säger Vlhova i SVT:s sändning.

– Hon hade förtjänat att köra om första och andraplats, men nu skilde det en hundradel, sade SVT experts Tobias Hellman om Hectors insats.

I kvarten tog Hector ett stort övertag i första åket mot norskan Thea Louise Stjernesund och trots en dålig start vann svenskan heatet med 0,43. Hon behövde det försprånget till andra åket, där Hector från den långsammare röda banan höll undan och vann med knappa 0,09 totalt.

I åttondelen var Hector överlägsen mot den österrikiska hemmaåkaren Katharina Truppe och vann sammanlagt med 1,02 efter två åk.

Mikaela Shiffrin valde att stå över tävlingen beroende på ett annat säsongsupplägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.