Sara Hector. Foto: Bildbyrån

Hector besviken: ”Brydde mig inte”

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector lyckades inte följa upp onsdagens silvermedalj i storslalomen.

Hon var långt efter toppen i första åket och i andra körde hon ur.

– Jag skulle ha gått för det ännu mer. Ännu mer bära eller brista, säger hon till SVT Sport.

Det gick inte som Sara Hector hoppats på i storslalomen. Hon fick en bra start på första åket men kom fel i flera svängar och tappade rejält i tid.

I mål var hon 2,24 efter ledande Mikaela Shiffrin. Tiden gjorde att hon låg på 20:e plats inför andra åket. Hector var därför utan chans till framskjutna placeringar och i andra åket körde hon dessutom ur.

– Jag la mig på innern och kom lite rakt in i den svängen och tjoff så var jag borta, säger Hector efter andra åket.

– Jag brydde mig helt ärligt inte om hur det skulle gå för jag kände att dagen var över. Men jag kunde göra allt vad jag kunde. Jag gjorde ändå ett försök.

”Blev osäker”

Hector sade efter första åket att hon såg på besiktningen att det var hård is i backen.

– Jag visste att jag skulle behöva åka bra där men sedan blev jag bara osäker när jag kommer dit.

– Det är något jag måste jobba på. Det är tufft att vända en sådan grej mitt i ett mästerskap, det hade ju varit kul om jag kunde det. Det har blivit en jättemental grej för mig. Det är det som gör att det är jädrigt svårt att hålla lugnet, säger Hector.

Stor skräll

Dagens skräll stod amerikanskan Nina O'Brien för. Med startnummer 19 körde hon in bara två hundradelar efter Shiffrin i första åket. Hon har som bäst en 13:e plats i världscupen i storslalom.

– Det om helt oväntat för mig också. Det var riktigt kul och snön kändes jättebra. Det kändes som att jag kunde göra vad som helst på mina skidor, säger O'Brien till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.