Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hector kämpar under dagens tävling i USA. Foto: TT

Hector på pallen i storslalompremiären

Uppdaterad
Publicerad

Med premiären i Sölden inställd var det dags för säsongens första storslalom i världscupen. OS-mästaren Sara Hector ledde efter det första åket i Killington, USA, men slutade på tredje plats.

Hector hade 0,43 tillgodo på Lara Gut-Behrami som ledde i målfållan och redan till första mellantiden var nästan allt borta, endast 0,04 återstod. Även Katharina Liensberger passerade under slutdelen och Hector var 0,20 efter i mål i den täta toppstriden i det strålande solskenet med de snöfria omgivningarna.

– Jag är så glad. De två senaste åren har jag blivit bättre i storslalom. Förra året hade jag problem med sjukdomar. Jag hade ingen bra känsla på snön, har varit 19:e som bäst här, men det är skönt att få till ett så bra resultat så tidigt på säsongen, säger Gut-Behrami i Viaplays sändning.

De starka vindarna gjorde att starten var nedflyttad och banan något kortare än normalt.

Alpindrottningen Mikaela Shiffrin, som vann dubbelt i Levis slalom, var blek och efter två svaga åk och slutade först på 13:e plats när världscupen var tillbaka i USA.

Estelle Alphand tog världscuppoäng med att bli 26:a. I morgon kommer en slalom att köras i samma backe.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.