Stora mängder snö stoppar tävlingarna i St. Anton. Foto: Bildbyrån/SVT

Helgens alpina tävlingar i St. Anton inställda

Uppdaterad
Publicerad

Helgens alpina farttävlingar i St. Anton är inställda och kommer inte att köras. Därmed får Lindsey Vonn vänta på sin comeback.

Damerna skulle ha tävlat i störtlopp på lördag och Super-G på söndag, men nu står det klart att det inte blir några tävlingar. Det har snöat kraftigt under hela onsdagen och arrangörerna tog beslutet att ställa in i dag.

”Det finns en risk för laviner och funktionärernas och pistarbetarnas säkerhet kan inte garanteras”, skriver Fis i ett pressmeddelande.

Senare under kvällen meddelade Fis att de båda racen inte kommer att ersättas.

Vonn fyra segrar från Stenmarks rekord

Lindsey Vonn skulle ha gjort comeback i helgen efter att ha missat hela säsongsinledningen på grund av en knäskada, men får nu vänta ytterligare alltså.

”Det är faktiskt inget dåligt med det. Mer träning och förhoppningsvis fler tävlingar i Cortina och Garmisch-Partenkirchen”, skriver amerikanskan på Twitter.

Vonn är endast fyra segrar från att tangera Ingemar Stenmark rekord på 86 vinster i världscupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer