Foto: Bildbyrån

Hellman: ”Alldeles för stor trupp”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Tobias Hellman tar fram sågen när han analyserar den svenska uttagningen till VM i St Moritz. ”Jag tycker truppen är alldeles för stor. Fem av 15 åkare har aldrig tagit en världscuppoäng i sina karriärer” säger Hellman till SVT Sport.

Tobias Hellman håller inte med den svenska landslagsledningen som plockar med sex debutanter ”för att investera i framtiden” som herrchefen Heinzpeter Platter uttryckte sig tidigare i dag.

– Det finns andra möjligheter och andra ställen att befinna sig på för att träna och utvecklas, än att försöka få den erfarenheten på ett VM. Det tjänar inget syfte, säger Tobias Hellman till SVT Sport.

”En stor trupp ger inga extra medaljer”

Han är också tveksam till att Sverige tar sex medaljer på VM, som är målsättningen man gått ut med.

– En stor trupp ger inga extra medaljer. Det finns några aktuella som jag tycker att man borde satsa resurserna på. Det gäller att gripa halmstråna vi har. Sedan finns det inte bara halmstrån. Vi har Frida Hansdotter som är högaktuell för att ta medalj. Sedan har vi ett antal åkare till, men där är även skador inblandat och det känns ganska osäkert, säger Tobias Hellman och fortsätter:

– Medaljchanserna är inte speciellt stora, men jag tycker att man ska ta tillvara på de som finns. Och med hänsyn till det, är det dumt att ha för stor trupp på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.