Frågan är guld smakar lika bra längre? Marcel Hirscher med VM-guldet i slalom från Åre i vintras. Foto: TT.

Hirscher ger besked om framtiden direkt i tv

Uppdaterad
Publicerad

Marcel Hirscher kommer att ge besked om sin alpina framtid i ett direktsänt program i österrikisk tv på onsdag. Programmet har titeln: ”Senaste nytt kring Marcel Hirscher”.

Programmet kommer att sändas från Salzburg. Hirscher tog i våras hem den åttonde raka totalcupen i alpint. 30-åringen från lilla Annaberg har även två OS-guld  och sju VM-guld på meritlistan. Hirscher har hållit sig undan offentliga framträdanden under sommaren  och även hållit en låg profil på sociala medier.

Det finns en del tecken som tyder på att Hirscher kommer att lägga skidorna på hyllan. Efter den åttonde raka titeln i totalcupen, ett rekord, i mars förklarade han att han tvekade om framtiden och funderade på om det fanns tillräcklig motivation kvar.

Ställde in sin egen mediadag

Det var ursprungligen tänkt att att Hirscher skulle meddelat sitt beslut vid hans egen traditionella mediadag i början av augusti men han ställde in den bara dagarna innan.

– Det är ett svårt beslut att ta. Ska jag fortsätta ännu en säsong eller inte? Jag har inte fattat något beslut ännu, sade Hirscher enligt AP då.

Spekulationerna om att Hirscher kommer att lägga av stöds av att Ted Ligety skrivit om det på sociala medier. ”Jag skulle vilja säga det men får vänta med att berätta att Marcel Hirscher kommer att lägga av”, skrev amerikanen i helgen och var tydlig med att understryka att det var spekulation och skämtsamt skrivet.

Hirscher är med 67 segrar i världscupen trea genom alla tider. Endast Ingemar Stenmark, 86, och Lindsey Vonn, 82, är före.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.