Mikaela Shiffrin, USA. Foto: BILDBYRÅN

Efter pappans bortgång – ingen Shiffrin på start

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrins pappa Jeff gick hastigt bort i förra veckan.

Nu står det klart att den amerikanska stjärnan missar helgens störtlopp i Garmisch Partenkirchen.

Det var i måndags som Mikaela Shiffrin skrev om pappans hastiga bortgång i sociala medier.

”Vårt berg, vårt hav, vår soluppgång, vårt hjärta, vår själ, vårt allt. Han lärde oss så mycket.”

Jeff Shiffrin, som ofta var med 24-åringen på världscupen, blev 65 år och enligt amerikanska skiracing.com ska han ha dött efter en olycka i sitt hem i Colorado under söndagen.

Amerikanska landslaget skriver på sin hemsida att det är oklart hur länge Shiffrin blir borta från världscupen – men nu står det i alla fall klart att stjärnan missar helgens störtlopp i Garmisch Partenkirchen. Hon finns inte med på startlistan för dagens störtloppsträning, vilket innebär att hon inte heller kommer att starta i morgon.

Foto: Bildbyrån

Shiffrin vann störtloppet i bulgariska Bansko i slutet av januari och har totalt två segrar i karriären i störtlopp. Den första kom i kanadensiska Lake Louise 2017.

På söndag är det även dags för damernas Super-G och inte heller där kommer Shiffrin att stå på start. I Super G har hon fyra vinster totalt i karriären, en i år. Frågan är istället om hon kommer att komma till start nästa helg i Maribor då det är slalom och storslalom.

Damernas störtlopp ser du 11.30 i Vinterstudion i SVT1.

KLIPP: Dominanta Shiffrin vann störtloppet (24 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.