Alpina VM i Åre 2019 Foto: Bildbyrån

Uppgifter till SVT: Ingen VC-final i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Åre och Kvitfjell öppnade upp för att ersätta Cortina som arrangör för världscupfinalen.

Men enligt uppgifter till SVT Sport tackar Sverige nej.

– Vi har utvärderat läget och förutsättningarna i två dagar men inser att vi inte ror i land det, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter.

Den senaste tidens virusutbrott har ställt till det inför den alpina världscupfinalen i Cortina. Senaste budet är att tävlingen ska bli av, men att den ska köras inför tomma läktare.

Det har tidigare bekräftats av FIS-chefen Markus Waldner för SVT Sport.

Världscupfinalen kan flyttas och för några dagar sedan öppnade Åre och Kvitfjell upp för att ta över tävlingen. Men så blir inte fallet, enligt uppgifter har de tackat nej.

– Vi har utvärderat läget och förutsättningarna i två dagar men inser att vi inte ror i land det. Vi klarar det inte organisatoriskt, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter till SVT Sport.

Inga svenska åkare till Cortina

Enligt Eliasson Winter kommer Sverige inte heller att skicka några åkare till Cortina.

– Sverige och det svenska landslaget kommer inte att åka till Cortina eller att delta på något sätt, säger Eliasson Winter.

Alpinchefen tror dessutom att hela avslutningen kan komma att ställas in.

– Jag tror att hela världscupfinalen blir inställd. Jag ser inte hur man ska kunna hinna hitta en lösning, avslutar Eliasson Winter.

Även Kvitfjell tackar nej

Norska skidförbundets arrangemangschef, Terje Lund, har haft en kontinuerlig dialog med Eliasson Winter om att vara medarrangör. Norrmännen tackade nej i dag.

– Vi har tackat nej idag. För bara någon timme sedan, säger Terje Lund till SVT Sport.

Hur tror du det blir nu med den tilltänkta tävlingen?

– Jag vet inget mer, jag har inte hört något, avslutar Lund.

KLIPP: Åre-VM blev ett ekonomiskt fiasko för skidförbundet (14 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.