Foto: Bildbyrån

Snöbrist i Alperna – världscuptävling ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Damernas världscuptävling i Val d'Isere, som skulle köras nästa helg, ställs in. Det på grund av bristen på snö. Däremot ser skicross-åkarna ut att komma igång med sin världscup i Arosa den 17 december.

Nästa helg, den 14 och 16 december, skulle de svenska alpindamerna fortsatte sin jakt på världscupplaceringar i franska Val d'Isere. På programmet stod både störtlopp, kombination och super-G.

Men efter en inspektion av backen, som gjordes i måndags, meddelar internationella skidförbundet att damernas tävlingarna ställs in.

På grund av milt väder i slutet av november har slutet av backen som tävlingarna ska köras i inte tillräckligt med snö.

Ny tid

Herrarnas storslalom och slalom kommer dock att köras som planerat. FIS arbetar med att hitta en annan tid och plats för tävlingarna.

Förra veckan ställdes även världscuppremiären i skicross, som skulle gå i Val Thorens, in. Även tävlingarna i Montafon ställdes in. Nu kommer i alla fall positiva besked från Arosa i Schweiz. Trots svåra förhållanden i norra Alperna kommer skicrossåkarna kunna köra världscupen den 17 december där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.