Foto: Bildbyrån

Italien vill flytta Cortina-VM ett år

Uppdaterad
Publicerad

Alpina VM i Cortina d'Ampezzo 2021 ser ut att skjutas framåt ett år.

Världsmästerskapen ska enligt planen hållas under två veckor i februari nästa år, men arrangörslandet Italien vill flytta VM drygt ett år framåt, sade den italienska olympiska kommitténs ordförande Giovanni Malago till Rai under söndagskvällen.

Malago uppgav att landets skidförbund under måndagen ska informera det internationella skidförbundet FIS om sitt önskemål, som skulle innebära att VM hålls efter OS i Peking, vilket är planerat för februari 2022.

– Det är ett beslut jag till fullo står bakom. Det är mycket smärtamt men följer sunt förnuft. Om vi har problem (med coronaviruset) i oktober eller november kommer vi inte kunna hålla VM under 2021, sade han.

Corona och idrott

Fis meddelade under måndagskvällen att man tagit emot arrangörens önskemål, men att förbundet ville undersöka saken vidare och att ett beslut tas senast den 1 juli.

VM i Cortina är i nuläget planerat att hållas 7-21 februari nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet