Sofia Goggia tar ännu en seger. Foto: Bildbyrån

Italienska störtloppskanonen tog sjunde raka

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Goggia plockade ännu en störtloppsseger i dagens tävling i Val d'Isère.

Det betyder att hon nu tagit sju raka segrar i disciplinen.

Lisa Hörnblad levererade ett stabilt åk och slutade 25:a.

Italienska Sofia Goggia är i storform vilket hon visade i dag i de franska alperna.

När hon gick i mål tog hon över ledningen från landsmaninnan Elena Curtoni med 1.52 sekunder.

Goggia hade framförallt en stark avslutning, från tredje till fjärde mellantiden tog hon nästa halvsekunden. En ökning som fortsatte genom hela nedre delen av backen.

Försökte matcha Goggia

Den enda som kunde närma sig Goggia var amerikanskan Breezy Johnson som åkte in 27 hundradelar efter italienskan i mål.

Sist ut av de rankade åkarna var Österrikes Mirjam Puchner som startade starkt och låg före Goggia i den övre delen backen.

Men hon kunde inte rå på Goggias avslutning och var 91 hundradelar efter in i mål. Åket räckte till en tredjeplats – och pallen i störtlopp för andra gången denna säsong.

Stabilt av Hörnblad

Lisa Hörnblad gjorde sin tredje störtloppsstart i världscupen sedan 2019 då hon skadade sig. I dag slutade hon på en 25:e plats och tog därmed viktiga världscuppoäng.

Hörnblad har hittills under säsongen visat på stabil form. Hon har från tidigare med sig en 18:e och 24:e plats från tävlingarna i Lake Louise.

Herrarnas Störtlopp

I det klassiska störtloppet i Val Gardena, Italien, blev det amerikanskt högst upp på pallen i form av Bryce Bennett. Han gick i mål endast 14 hundradelar före österrikaren Otmar Streidinger som kom tvåa.

Tredjeplatsen knep Niels Hintermann från Schweiz, som var 32 hundradelar efter Bennett i mål. Svenske Olle Sundin slutade på en 37:e plats, 2 minuter och 30 hundradelar efter amerikanen.

ARKIV: Sofia Goggia om cupsegern i störtlopp (17 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.