Kjetil Jansrud. Foto: Bildbyrån

Jansrud sågar VM-förslaget: ”Det är meningslöst”

Uppdaterad
Publicerad

Arrangören vill skjuta fram alpina VM i Cortina d'Ampezzo 2021 med ett år. Det skulle innebära att mästerskapet avgörs tätt efter OS i Peking.

– Det tror jag aldrig kommer att ske. Jag ser inte att man ska köra OS och så direkt inpå ett VM. Det är meningslöst, säger Kjetil Jansrud till NRK.

Den kommande säsongen var tänkt att bli en VM-säsong för de alpina åkarna, men risken är stor att så inte blir fallet. Den italienska VM-arrangören har flaggat för att man vill skjuta fram mästerskapet med ett år.

Ett beslut kommer att tas senast den 1 juli.

Norrmannen Kjetil Jansrud, som tog VM-guld i störtlopp i Åre 2019, ser det som en otänkbar plan då VM i sådana fall skulle avgöras direkt efter OS.

– Det tror jag aldrig kommer att ske. Jag ser inte att man ska köra OS och så direkt inpå ett VM. Det är meningslöst, säger han till NRK.

Varken Jansrud eller hans landsman Aleksander Aamodt Kilde ser några sportsliga hinder för upplägget.

– Självklart blir det ett tufft program om jag ska köra alla discipliner jag kör, men jag är redo för det, säger Kilde.

Jansrud pekar istället på att det kan bli svårt att hålla uppe intresset för ett VM direkt efter OS.

– Det kostar enormt mycket resurser att sätta igång och planera och göra klart för ett VM, säger han.

CORONADAGBOKEN: En dag med Anna Swenn Larsson:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.