Anna Swenn Larsson. Foto: Bildbyrån/SVT

Kampen mot VM-klockan: ”Det ser mörkt ut”

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av februari avgörs VM i Cortina men det är osäkert om det blir med eller utan Anna Swenn Larsson.

Svenskans fotskada läker visserligen som det ska men just nu är det en kamp mot klockan.

– Jag har en liten förhoppning men det ser mörkt ut, säger Swenn Larsson till SVT Sport.

För en månad sedan var olyckan framme under ett träningspass i Sterzing, Italien.

Anna Swenn Larsson grenslade en käpp i ett lättare parti och då small det till.

– Det har känts väldigt bra, så händer det här på första åket idag, Det är såklart skittrist, sade Swenn Larsson till SVT Sport då.

Hoppas på VM

Nu är det bara ett fåtal veckor kvar innan VM drar igång i Cortina, Italien, men trots att foten läker som den ska är det osäkert om det blir något VM-start för Swenn Larsson.

– Jag tänker på det varje dag på gymmet och jag har en förhoppning om VM. Varje dag pushar jag mig själv för att jag vill ha möjligheten till ett VM, men alla säger att det kommer vara extremt tufft, säger Swenn Larsson i intervju med SVT.

– Det känns bättre att säga ”räkna inte med mig på VM”. Det är mer realistiskt.

”Känns inte kul”

Det har varit en tufft säsong för Swenn Larsson. Inställda tävlingar på grund av corona i Levi, sedan sjuk i corona och sedan skadan. Allt samtidigt som hon känt sig i sin bästa form någonsin.

– Det känns inte kul. Jag har varit så laddad för den här säsongen. Jag har känt mig i mitt livs bästa form sedan i februari och jag har inte tävlat en enda tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.