Anna Swenn-Larsson, till vänster. Foto: Bildbyrån

Klart: Världscupfinalen i Cortina ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit osäkert kring världscupfinalen i Cortina.

Men under ett krismöte i dag ställdes tävlingen in.

– Det är en stor besvikelse, säger italienska förbundets president Flavio Roda till AP.

Den alpina världscupfinalen i Cortina skulle ha körts mellan den 18-22 mars. För knappt två veckor sedan meddelade Fis att tävlingen skulle köras utan publik på grund av coronautbrottet.

Sedan dess har det funnits en osäkerhet kring om tävlingen över huvud taget skulle komma att äga rum. I dag blev det klart att det inte blir någon världscupfinal i Cortina.

– Det är med stor besvikelse jag tvingas att acceptera det här beslutet, säger italienska förbundets president Flavio Roda till AP.

Röstade vid ett krismöte

Trots virusutbrottet ville det italienska förbundet att tävlingen skulle äga rum i Cortina. Vid ett krismöte under fredagen hölls en röstning där alla andra länder förutom Italien röstade för att ställa in tävlingen.

– Varje styrelseledamot fattade sitt beslut baserat på begränsningar som deras respektive regeringar har infört gällande viruset, säger Roda till AP.

Världscupreglerna förhindrar att VC-finalen flyttas till en annan ort, uppger nyhetsbyrån AP.

Det återstår två tävlingar för herrarna den här säsongen: Kvitfjell, Norge, och Kranjska Gora, Slovenien. Damerna har bara tävlingarna i Åre kvar.

KLIPP: Coronavirusets spridning på 60 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.