Kristoffer Jakobsen tackar för de flyttade tävlingarna. Foto: Bildbyrån.

Jakobsen tackar för ändringen: ”Sa att allt annat är bra”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit flyttkaos för slalomherrarna.

Helgens tävlingar i Kitzbühel flyttades till Flachau – något Kristoffer Jakobsen tackar för.

– Kitzbühel är tuff och jag har inte riktigt lyckas där tidigare, säger han till SVT Sport.

Helgens slalomtävlingar för herrarna skulle först köras i Wengen, men flyttades till Kitzbühel. Efter ett coronautbrott i regionen flyttades de en gång till – till Flachau.

– Jag sa lite på skoj till min serviceman att ”hoppas inte det blir en dubbel i Kitzbühel, allt annat är bra”. Jag tror backprofilen i Flachau passar mig bättre och är lik profilen i hemmabacken i Storklinten. Att komma till en backe som inte så många kört tidigare tror jag gynnar mig, säger Kristoffer Jakobsen till SVT Sport.

”Då kommer det gå för sakta”

Jakobsen tror att nyckeln för en bra placering i helgen är att våga ligga på gränsen.

– Du får inte vara rädd för att misslyckas och köra ut för då kommer det gå för sakta. Jag är nog en av dem som kommer våga gasa mer i första, sen kommer det bli mer jämnt i andra.

Nycklarna till framgång

Den här säsongen har stabiliteten förbättrats. Jakobsen har levererat några av sina bästa resultat och de senaste tävlingarna har han radat upp snabba åk.

– Jag har haft mycket träning själv utan stress och vi har haft mycket tid på oss i backen. Det har inte varit så mycket fokus på klockan utan vi har verkligen tränat in positionsbitarna i ryggmärgen och hoppats farten stannat kvar. Jag har en egen serviceman i år och har inte behövt dela, vilket jag tror är en stor del av framgångarna i år.

Med framgångarna har uppmärksamheten blivit större. Något han märkt i form av meddelanden, kommenterar och att fler folk har koll på honom.

– Framför allt tycker jag det är kul och det är framför allt kul att åkningen börjar bli bra. Att det blir uppmärksammat är bara en bonus.

KLIPP: Efterlängtad seger för Shiffrin – första slalomsegern på ett år (12 jan 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.