Kristoffer Jakobsen. Foto: Bildbyrån

Kristoffer Jakobsen: ”Jag förväntar mig personbästa”

Uppdaterad
Publicerad

Utförsåkaren Kristoffer Jakobsen, 26, gjorde sin bästa tävling för säsongen då han blev åtta i slalomtävlingen i Flachau för en dryg vecka sedan. Men han är inte nöjd där.
– Jag förväntar mig att jag gör personbästa den här säsongen, men det återstår att se om det blir nu eller senare, säger han till SVT Sport inför morgondagens tävling i Schladming.

Den här säsongen har Kristoffer Jakobsen visat att han har stor potential. I enskilda åk har han till och med varit snabbast, men sett över en hel tävling har han alltså varit åtta som bäst.

I morgon väntar en ny chans i Schladming, Österrike.

– Jag har en bra känsla här från ifjol. Jag tror det är en backe som passar mig bra. Vi har varit och tränat här i närheten. Underlaget är ganska isigt, så det borde passa mig bra, säger han.

”Man kan inte köra max”

Utöver riktigt bra åk har det också blivit en del uråkningar den här säsongen. Jakobsen berättar om den ständiga balansgången:

– Man kan liksom inte köra max, hundra procent hela tiden. För då bränner man ut till slut. Det gäller att hitta balansen och jag tycker att vi kommer närmare och närmare, säger han.

”Handlar om att få det att stämma”

Hur ser dina förväntningar ut inför imorgon?

– Jag hoppas att jag kan få till åkningen som jag har haft på träning. Om jag kan få ur mig det så kan det räcka väldigt långt.

Har du möjlighet att slå ditt personliga rekord?

– Det tror jag absolut. Det har jag haft alla race. Det handlar om att få det att stämma just den dagen. Jag har åkt bättre än någonsin i år, säger han och fortsätter:

– Jag förväntar mig att jag gör personbästa den här säsongen, men det återstår att se om det blir nu eller senare under säsongen.

KLIPP: Jakobsens andra åk i Flachau den 17/1

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kristoffer Jakobsen höll ihop åkningen i båda åken. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer