Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristoffer Jakobsen körde ur VM-slalomen. Foto: Viaplay/Bildbyrån

Kristoffer Jakobsen körde ur i första åket

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Jakobsen körde ur efter drygt 20 sekunder i det första slalomåket när VM avslutades i Courchevel. Svensken var 0,37 efter vid den första mellantiden men grenslade sedan en port. Därmed står det klart att Sverige blir utan medalj i alpina VM.

Senaste gången Sverige blev utan medalj var i Val d'Isere 2009.

– Jag upplevde att jag var i baksätet hela åket. Det var en tuff start och att komma tillbaka efter att inte ha åkt skidor på ett tag. Det var bara läskigt att kasta sig ut när det var så brant, det var ju 50 procents lutning i de första portarna, säger Jakobsen till SVT Sport.

Han hade börjat jobba sig in i åket när uråkningen skedde.

– Jag släppte på tre portar innan men hade inte fokus och gör bort mig, säger han.

Han känner sig trött efter en svår influensa.

– Jag behöver vila och behöver framför allt träna och hitta tajmingen. Det är ingen jättekul position, framför allt att vara sjuk, men att åka skidor är ändå ganska kul, säger Jakobsen.

Redan i morgon ska han åka till USA

– Det är inte så jätteskönt med hög feber. Det har varit kasst. Jag är bara trött. Vi åker till USA i morgon, det hade varit skönt att åka hem till Sverige och vila men det är bara två tävlingar kvar i världscupen så jag får försöka hänga i de två som återstår, säger Jakobsen.

Jakobsen har kört ur vartannat åk den här säsongen.

”Krille måste hålla ihop skidorna, speciellt i kombinationer som hårnålar och vertikaler. Det är så lätt att innerskidan skär in och att man grenslar annars”, skriver SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

Tillbaka efter blindtarmsoperationen

Ledaren av slalomcupen, Lucas Braathen, kom till start och efter en rasande snabb inledning, ledde med 0,44, gick han i mål strax efter ledande Manuel Feller och vinkade till publiken. Norrmannen opererade blindtarmen i början av februari och stod på skidor för första gången så sent som i måndags och åkte till Courchevel i onsdags, då inte säker på att han skulle köra.

– Jag är väldigt glad över att vara tillbaka i ett soligt Courchevel med bra väder och många fans. Jag hade en bra inledning men straffades hårt av Feller i den nedre delen där han körde extremt bra, säger Braathen till SVT Sport.

Braathen hade sedan intensiv radiokontakt med Sebastian Foss Solevåg som tog sig i mål som fyra och också är med i guldstriden.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.