Kristoffer Jakobsen i Madonna. Foto: BILDBYRÅN

Kristoffer Jakobsens nya superåk – snabbast igen

Uppdaterad
Publicerad

Att köra dåligt i första åket men revanschera sig i andra verkar vara Kristoffer Jakobsens melodi. I Madonna di Campiglio klättrade svensken hela sexton placeringar, slutade tia och var snabbast i andra åket.

– Alltid skönt att vara snabbast och vissa får ju inte uppleva det på en hel karriär, säger Jakobsen till SVT Sport.

Kristoffer Jakobsen startade som nummer fem i andra åket, vilket var en fördel med tanke på det mjuka underlaget. Och precis som i Alta Badia kom han ner med grön skylt och ordentlig marginal.

En marginal som räckte hela vägen till topp tio.

– Att få göra det två gånger på rad nu bygger självförtroende när man känner att farten är där. Det gäller bara att sätta ihop det i två åk så blir det ju väldigt bra, säger han och fortsätter:

– När underlaget passar mig lite bättre och är isigare får jag nog ihop det, säger Jakobsen som nu ska fira jul hemma i Storklinten i Boden.

– God jul och gott nytt år, ropar han innan telefonen läggs på.

Följ med hem till familjen Jakobsen HÄR.

Rörd norrman efter racet

Vann gjorde norrmannen Henrik Kristoffersen före landsmannen Sebastian Foss Solevåg och hemmaåkaren Alex Vinatzer från Italien.

Kristoffersen som var rörd efteråt.

– Jag tror aldrig att jag har varit så här emotionell efter ett race. Jag har haft det tufft den senaste tiden och skidåkningen är mitt liv, säger han med darr på rösten.

ARKIV: Minns du det här? Här attackeras Hirscher av drönare:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.