Kristoffer Jakobsen. Foto: Sebastien Nogier/EPA/TT

Kristoffer Jakobsen tog topp tio-placering

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Jakobsen tog en efterlängtad topp tio-placering i Chamonix.

Trots det var han rejält frustrerad efter tävlingen.

– Överlag är det ju väldigt orättvisa förhållanden, säger han.

Kristoffer Jakobsen, som i går slutade trea i samma backe, gjorde ännu en gång ett bra förstaåk i förmiddags. Han låg åtta efter det första åket, och det fanns förhoppningar om en topp tio-placering.

Och så blev det. Trots att det såg ut som att Jakobsen tog det väldigt försiktigt, och efter en hyfsad start tappade mot täten vid varje mellantid, så blev det en tiondeplats till slut.

”Lite avvaktande”

När han gick i mål låg han sjua, och utbrast spontant ”Nej, det var svårt!”.

– Det var lite för mycket säkerhetsåk, sade SVT Sports expert Pernilla Wiberg efter Jakobsens målgång.

– Det var lite avvaktande åkning, inte den där vrålsatsningen som vi vet att han kan göra. Men det är nog en taktik som de bestämt sig för.

Kristoffersen vann

Men trots Jakobsens uppgivenhet blev det alltså en tiondeplacering totalt. Backen var spårig och i princip alla sent startande åkare i det andra åket rasade i resultatlistan. Och Jakobsen bekräftar för SVT Sport att det var väldigt svåråkt.

– Överlag så var det ju bra ös i åket, och det är väldigt tråkigt att det inte räckte längre. Men alla tappar ju och det är inte för att vi åkte sämre i andra åket, utan för att det är sämre underlag. När jag kom ut så såg jag att de skottat efter TV-breaket, och det blir ju så jävla ojämnt så det var ju bara oskönare, säger han, och fortsätter:

– Jag tänkte först att det var flyt att man hamnade där, men det blir så jävla oskönt när de skottat bort ett spår, och det blir ojämnt efter skottningen. Men överlag så är det ju väldigt orättvisa förhållanden.

Revansch för Kristoffersen

Vann gjorde Henrik Kristoffersen, som försvarade sin ledning från första åket. Segern var hans andra denna säsong, och en skön revansch efter gårdagens fiasko då han grenslade redan i den andra porten. Och han höll inte med om att förhållandena var dåliga.

– När utrustningen funkar för mig, så är det bara att köra. Jag är ju bra på skidor, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.