Kristoffersen missade dubbeln i Kranjska Gora

Publicerad

Norrmannen Henrik Kristoffersen hade ett jätteläge att ta hem både storslalom och slalom i Slovenien.
Men schweizaren Ramon Zenhäusern tog chansen i det svåra underlaget och avancerade från sjunde till första plats i dagens slalom. Kristoffersen blev tvåa och Marcel Hirscher trea.

Henrik Kristoffersen startade tidigt i det första åket och fick en stor ledning. I andra, då han startade sist, var banan uppkörd och efter ett par missar hade inte Kristoffersen någon chans att rubba Ramon Zenhäusern, schweizaren som är så bra i parallellslalom men som nu tog sin första slalomseger i världscupen.

André Myhrer hade ett bra läge i andra, som femma efter första, men fick inget bra andraåk och blev till sist åtta. Till sist blev det samma åkare på pallen som det var förra året, men med annan segrare. Världscupledaren Marcel Hirscher gjorde två mediokra åk, men blev ändå trea. Det innebar att han inte bara vann världscupen utan också slsomcupen (och storslalomcupen, som han tog hem på lördagen).

Sämre underlag i värmen

Slutet på säsongen betyder ofta sämre underlag. Och därför var det bra att starta tidigt under herrarnas slalom i Kranjska Gora. Den lilla skorpa som fanns initialt gick sönder snabbt och det blev spårigt för dem som startade sent. Därför var André Myhrers insats i det första åket bra, med startnummer 13 kom han i mål som femma, 79 hundradelar efter ledande Kristoffersen.

– Det är ett skiftande underlag. Hårt och gropigt. Och det blir värre och värre för åkarna som startar sanare, sa Myhrer till SVT Sport mellan åken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer