Kristoffersen hyllar Olsson – men kritiserar tävlingsformen

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Kristoffersen var tre hundradelar från att slå Matts Olsson. Efter tävlingen passar norsken på att hylla sin svenske konkurrent samtidigt som han ger tävlingsformen en känga.

– Otroligt kul för Matts, men jag tycker inte att parallelltävlingar bör ge lika mycket poäng i världscupen eftersom det är för mycket tillfälligheter, säger han till SVT Sport.

– Jag fick stryk av en svensk, men Olsson är nästan norsk eftersom att han bor i Karlstad. Det är kul för Mats, han är en väldigt bra skidåkare så det är otroligt kul att se.

Trots att Kristoffersen kammade hem många poäng i den totala världscupen för sin andraplats, tycker han att poängsystemet för en parallelltävling brister.

– Jag är superglad att jag blir tvåa idag, det är mitt bästa resultat i en parallelltävling. Men jag tycker inte att det ska ge lika mycket poäng i världscupen som en vanlig tävling. Det är för mycket tillfälligheter, idag kör Mats otroligt bra, men röd och blå bana skiljer sig i snabbhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.