Henrik Kristoffersen har en flerårig sponsorkonflikt med Norges skidförbundet. Nu ska den avgöras i domstol. Foto: TT.

Kristoffersens enorma krav på egna förbundet: 15 miljoner

Publicerad

Konflikten mellan slalomstjärnan Henrik Kristoffersen och Norges skidförbund har nått Oslo tingsrätt via en domstol i Bryssel. I potten finns 15 miljoner kronor.

Slalomstjärnan kräver att få bära sin sponsors emblem på hjälmen. Han hänvisar till att Aksel Lund Svindal fick igenom ett sådant avtal för ett par par år sedan. Men i det här fallet vägrar skidförbundet att gå med på kravet.

Om inte Kristoffersen får rätt av tingsrätten, som förväntas komma med domen om två, tre månader kommer han att rikta ett saftigt krav på Norges skidförbund. Kristoffersen vill då ha 15 miljoner norska kronor, skriver NRK.

”Handlar om hela systemet”

I förra veckan var målet upp i EFTA-domstolen i Bryssel och Oslo tingsrätt ska nu ta ställning. Det står större värden på spel än bara Kristoffersen mot förbundet.

– Det här handlar verkligen om hela systemet med godkända sponsringsavtal, inte bara logotypen på en hjälm. Frågorna är bredare än bara en tvist mellan Kristoffersen och skidförbundet, säger advokaten Arne Arnesen som drivit frågor i EFTA-domstolen i sex år.

Konflikten har pågått i flera år och det har till och med rapporterats om att den varit löst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer