Anna Swenn-Larsson missade förstaplatsen med blott en tiondel i Flachau Foto: TT Nyhetsbyrån

Swenn-Larssons revansch – tvåa i Flachau

Uppdaterad
Publicerad

I fjol i slalombacken i Flachau gränslade Anna Swenn-Larsson en käpp med minsta möjliga marginal och diskades. I dag fick hon sin solklara revansch när hon slutade tvåa i den österikiska backen.

– Helt fantastiskt, säger Swenn-Larsson till SVT Sport.

Anna Swenn-Larsson hade skaffat sig ett utomordentligt utgångsläge inför andra åket i österrikiska Flachau. Svenskan låg fyra efter det första åket, endast tolv hundradelar bakom österrikiskan Katharina Liensberger och 17 hundradelar bakom tvåan Mikaela Shiffrin.

Innan hon åkte upp för backen så lovade hon att ösa på vilket hon gjorde direkt.

– Hon gör vad hon kan, och ännu bättre. Nu får vi verkligen hoppas att det inte är någon dum grensling här som det var förra året. Då kunde hon ha blivit trea men det blev hon inte då man upptäckte den hårfina grenslingen, säger SVT:s kommentator Johan Ejeborg.

KLIPP: Hör en lyrisk Anna Swenn-Larsson efter andraplatsen

Shiffrins försprång försvann snabbt

Anna Swenn-Larsson gjorde ett suveränt andra åk och gick i mål som etta och såg sig kort därefter bli given på pallen då Katharina Liensberger hade problem och gick i mål efter svenskan.

Frågan var dock vilken pallplats det skulle bli?

Trea, tvåa eller rent av etta?

Amerikanskan Mikaela Shiffrin hade 17 hundradelar ner till svenskan men det försprånget försvann snabbt och vid andra mellantiden var hon efter vilket höll sig hela vägen in i mål.

– Hon är efter och Anna Swenn-Larsson tror inte sina ögon! Hon är sämst tvåa idag. Wow, vad häftigt att jätten, Shiffrin, från pisk av svenska Anna Swenn Larsson, utbrister kommentator Ejeborg.

Endast en tiondel upp till Vlhova

Men det fanns en som skulle sätta stopp.

Ettan efter första åket, slovakiskan Petra Vlhova, hade däremot skaffat sig ett stort glapp ner till de övriga och låg hela 77 hundradelar före Anna Swenn-Larsson inför andra åket.

Och även om slovakiskan tappat en stor del av försprånget var hon etta när hon åkte över mållinjen – med endast 10 hundradelars marginal.

– Helt fantastiskt, jag är bara jätteglad. Jag har jobbat hårt och kämpat på. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Swenn-Larsson till SVT.

Swenn-Larsson slog dessutom Shiffrin.

– Det känns så jävla bra, att jag har slagit Shiffrin för första gången typ. Det känns hur kul som helst och det känns också bra att man kan vara med de allra bästa och slåss, säger Swenn-Larsson.

Vinnaren Petra Vlhova imponerades av Anna Swenn-Larssons insats i Flachau.

– Hon var ju snabbast i andra åket och nu är det inte bara Mikaela Shiffrin jag måste se upp med. Anna åkte verkligen bra ikväll, säger hon till SVT Sport.

Fyra svenskor i andra åket

Totalt var det fyra svenska åkare som var på de elva sista åkarna efter bra insatser i första åket.

Magdalena Fjällström stod bland annat för ett riktigt bra andraåk som kunde blivit ännu bättre om det inte skurit sig något i en av de sista svängarna.

– Hon har inte tur med hundradelarna där säger SVT:s kommentator Johan Ejeborg om Fjällströms åk.

Resultat

Topp tre:

1. Petra Vlhova (SVK) 1:53,65

2. Anna Swenn Larsson (SWE) +0,10

3. Mikaela Shiffrin +0,43

Svenska resultat:

2. Anna Swenn Larsson (SWE) +0,10

14. Magdalena Fjällström +3,09

20. Sara Hector +3,34

24. Emelie Wikström +4,07

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.