Efter Vonns vädjan – Stenmark kommer till Åre

Uppdaterad
Publicerad

Lindsey Vonn avslutar sin framgångsrika karriär på söndag. Och Ingemar Stenmark kommer att vara på plats när Vonn åker ned för pisten en sista gång.

– Jag är väldigt uppspelt över att Ingemar (Stenmark) kommer. Hans rekord har motiverat mig och det är en ära att han kommer att vara där, säger Vonn i SVT:s VM-magasin.

På söndag gör Lindsey Vonn sin sista tävling i karriären under VM i Åre. Under torsdagskvällen gästade hon SVT:s VM-magasin. Och OS-guldmedaljören och tidernas mest segerrika kvinna i världscupen pratade om hur det känns att Ingemar Stenmark kommer till Åre.

– Jag är väldigt uppspelt över att Ingemar (Stenmark) kommer. Hans rekord har motiverat mig och det är en ära att han kommer att vara där. Jag ser fram emot det och jag tror min pappa också är uppspelt över att träffa honom.

Dessutom pratar hon också om

Formen efter vurpan:

– Jag känner mig bra, jag var lite öm i går men bättre i dag. Jag har en blåtira, men jag har smink på mig så det syns inte. Jag mår bra. Så länge mina knän känns någorlunda bra är det bra.

Hur det känns att sluta:

– Det är svårt. Det har varit en process att acceptera situationen. Jag har alltid kämpat hårt för allt, men nu klarar inte min kropp av det mer. Jag ska försöka njuta av söndagens tävling så mycket som möjligt, jag är väldigt uppspelt över att Ingemar kommer.

– Det var mer känslosamt i Cortina. Då kom jag fram till att det inte fungerar som jag hoppas. Jag har tagit tid på mig för att komma över det. Jag har gråtit en del och jag kommer nog att gråta på söndag.

Om sin karriär:

– Det har varit en fantastisk karriär och jag är tacksam för alla fans och allt jag har åstadkommit. Alla har stöttat mig, särskilt sedan jag gick ut och sade att det är över. 

Vad som händer efter VM:

– Jag har planer och har jobbat på en del saker, bland annat exekutiv producent för en film. Jag vill alltid vara upptagen. Ju mer upptagen jag är, desto bättre är det. Jag ser fram emot att slippa gå till gymmet och rehaba.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.