Marco Schwarz vann på hemmaplan. Foto: Bildbyrån

Marco Schwarz segrade i Schladming

Uppdaterad
Publicerad

Det blev hemmaseger i herrarnas slalom i Schladming. Marco Schwarz körde upp sig från sjätte plats till en seger och tog säsongens andra slalomseger.

Hemmaåkaren Manuel Feller ledde efter första åket men körde ur i andra. Istället var det en annan österrikare,  Marco Schwarz som vann kvällens tävling i Schladming. Schwarz hade näst bästa andra åktid. Men de räckte till en seger ikväll och hans andra slalomseger i världscupen den här säsongen. Han blir förste åkare att ta två slalomsegrar denna säsong.

– Jag fick köra full attack i andra åket för jag visste att de andra killarna skulle göra det. Det gick bra i andra åket, jag är väldigt bra. Det är bara synd att det inte är någon publik här, säger österrikaren efter tävlingen.

Snabbast i andra åket var kvällens trea Alexis Pinturault, som körde upp sig från elfte plats till tredje. Det blev franskt även på andraplats i form av Clement Noel.

Segern drygar ut Schwarz ledning i slalomcupen.

Ingen svensk vidare

Det var rätt tuffa förhållanden i backen med rejält snöfall och 27 av de 71 startande åkarna körde ur i första åket.

Ingen av tävlingens tre svenskar tog sig vidare till andra åket. Kristoffer Jakobsen körde ur. Lika så William Hansson. Tobias Hedström som startade som 69:a körde in som 36:a och missade andra åket.

Två slalomtävlingar väntar i helgen i Chamonix, Frankrike.

KLIPP: Jakobsen åkte ur igen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.