Matthias Mayer, Österrike, är nöjd med vinsten i kombinationen. Foto: TT

Matthias Mayer skrällvann i Wengen

Uppdaterad
Publicerad

Med sju hundradelar fick Alexis Pinturault ge sig i kombinationen.

Matthias Mayer stod för två starka åk i Wengen och knäckte fransmannen.

– Jag har nog aldrig sett Mayer så rapp i slalom, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

Matthias Mayer var i ledningen efter störtloppsdelen i kombinationen i Wengen. Österrikaren, som främst är en fartåkare, stod sedan för ett överraskande starkt slalomåk.

Från ledarposition fick han sedan sitta och vänta på favoriten Alexis Pinturault, som var 1,68 sekunder bakom efter störtloppet. Fransmannen gav allt i backen, men misslyckades med att besegra Mayer.

– Han gjorde ett riktigt rackaråk. Han gjorde precis vad han kunde, men det räckte inte riktigt, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

Det här var Mayers sjunde seger i världscupen, den första i kombinationen. Han har tidigare tre segrar i Super G och tre i störtlopp. Mayer har även vunnit OS-guld i störtlopp (2014) och Super G (2018).

– Jag har nog aldrig sett Mayer så rapp i slalom, säger Hellman.

Pinturault leder den totala världscupen

Pinturault körde in 80 världscuppoäng i Wengen. Det betyder att han tog sig förbi Henrik Kristoffersen i den totala världscupen. Fransmannen har två poäng tillgodo på norrmannen.

Victor Muffat-Jeandet, Frankrike, slutade på tredje plats.

Norsk krasch

Norrmannen Adrian Smiseth Sejersted skadades i en otäck krasch under störtloppsdelen i Wengen.

Sejersted startade som nummer 37 men fick inte åka mer än 20 sekunder innan olyckan var framme. Norrmannen fick sidorotation i ett hopp och landade på sidan innan han for in i skyddsnätet.

– Adrian har ådragit sig en hjärnskakning och slagit i axeln, säger norska landslagets sportchef Claus Ryste, till NRK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.