Felix Monsén (vänster) och Mattias Rönngren. Foto: BILDBYRÅN

Efter fotskadan – VC-säsongen över för Rönngren

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Rönngren skadade sig under träning i italienska Pozza di Fassa och fick en vridning i vänster knä. Efter vidare undersökningar står det nu klart att 26-åringen missar återstående tävlingar i världscupen.

– Det är tråkigt, det blir ju nästan halva säsongen som försvinner, säger Rönngren till SVT Sport.

Hjärnskakning och en rejäl vridning på vänsterknät blev resultatet efter en storslalomträning i Italien för Mattias Rönngren i slutet på januari. Hjärnskakningen har 26-åringen återhämtat sig efter men vänsterknät tar längre tid att läka.

– Jag har inte åkt någonting sen dess. Planen är att jag ska kunna köra lite nästa vecka, säger Mattias Rönngren till SVT Sport.

Missar återstående VC-tävlingar

Rönngren som slutade sexa i parallellstorslalomen i Alta Badia i december kommer inte att ställa upp i några fler världscuptävlingar för alpinåkaren.

– Tanken är att jag ska kunna tävla men det kommer inte bli något mer världscup och antagligen inte heller Europacup. Det blir nog lite tävlingar i Sverige och NM och SM, säger Rönngren till SVT Sport.

En annan skadedrabbad svensk alpinåkare är Felix Monsén som skadade sig under störtloppsdelen av kombinationstävlingen i Bormio i slutet på januari. Då drabbades stockholmaren av en hjärnskakning och efterdyningarna efter kraschen har hållit fartåkaren borta från tävlan sen dess.

– Det blev som en whiplashskada. Jag har fått behandling nu och känner att jag blir bättre och bättre. Det blir inga fler störtlopp för mig, det är redan bestämt. Men super-G:n på söndag kan bli av, säger Monsén till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.