• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Matts Olssons kritik: ”Lite problemet i svenska landslaget”

Det blev en femteplats i storslalomcupen för Matts Olsson denna säsong. Till nästa säsong vill han se förändringar i säsongsupplägget. – Det har väl inte varit perfekt, säger Olsson i Vinterstudion.

Olsson vill förstås maximera sin potential inför nästa säsong – i synnerhet med ett VM i Åre som väntar. Och enligt honom själv går det att göra flera förändringar från landslagets nuvarande upplägg.

– Jag skulle vilja ha lite mer träningsdagar. Det som kanske är lite i problemet i svenska landslaget är att vi är lite av en slalomnation och jag åker runt med ett slalomlag. Det är lite fokus slalom. Då blir det lätt att jag hamnar på deras upplägg. Och ser man till säsongerna har jag en stor del av säsongen i december och de har en i januari, säger Olsson.

– Fram till jul tycker jag att det är okej. Där skulle jag bara vilja slänga in några mer kvalitativa tränignsdagar. Det är egentligen efter jul, när de kör sin januari och mina race ligger ungefär med en månads mellanrum. Att jag får träningsperioder in mot race eller att jag får någon extradag där jag kan testa material. Eller till och med att jag får chans att få köra någon super-G för att se om jag kan utvecklas ännu mer.

”Ska passa mig för att kasta skit på folk”

Med Åre som hemmaarena tycker inte Olsson att det har varit optimalt vad gäller att komma och träna under perioder när han inte har några världscuptävlingar att köra.

– Det har väl alltid varit ett frågetecken. Och man kan säga att nej, det har väl inte varit perfekt. Ska vi träna här så vill vi ha de här förhållandena (som under pågående världscuphelg reds anm.) och de är väl svåra att få till. Det är trixigt, och visst, jag ska passa mig för att bara kasta skit på folk.

– Jag tycker att jag har en bra dialog med Tommy Eliasson Winter. Tommy är framåt och pushar hårt och det ska inte vara några problem att ha en dialog. Sen får vi se var vi landar. För hemma-VM tror jag att vi behöver ändra lite saker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer