Olsson: ”Med vår tur lär vi få hagelstorm, regn och allting”

Publicerad

I kväll är det dags för världscupen i parallellslalom i Hammarbybacken. Tävlingsledaren Hans Olsson tycker att läget ser bra ut inför tävlingen men känner ändå viss oro efter väderstrulet under VM i Åre.
– Det ser väldigt bra ut just nu, men med vår tur lär det komma hagelstorm, regn och allt möjligt, säger Olsson till SVT Sport.

Åre-VM är precis slut. Då är det dags för nästa alpina evenemang i Sverige när världscupen kommer till Hammarbybacken där parallellslalom ska köras. Tävlingsledare Hans Olsson har precis kommit ner till Stockholm efter VM i Åre.

– Jag har inte sett så mycket av tävlingarna känns det som. Det enda jag sett bra var när Anna tog medalj, då fick jag uppleva stämningen vid målområdet då jag stod en bit ner i backen. Annars har jag stått högt upp i backen och inte sett så mycket, mest sett någon som åker förbi i full fart, men det har vart djävulskt kul med alla duktiga som jobbat med mästerskapet, säger han.

Tror på Anna Swenn-Larsson

Förutsättningarna inför kvällens tävlingar är bra och Olsson är nöjd med hur backen ser ut – men känner ändå en liten oro.

– Den ser bra ut tycker jag. När jag kom var allt klart. De som har jobbat med backen har gjort ett bra jobb. Allt är i ordning, det är bara att komma hit och njuta känns det som. Men med vår tur lär det komma hagelstorm, regn och allting i morgon, skrattar han.

– Nej men det känns bra och vi är väl förberedda.

Hur tror du det går i morgon?

– Jag tror Anna Swenn-Larsson tar hem det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer