Foto: TT Nyhetsbyrå / Instagram

Mikaela Shiffrin biter ifrån: ”Helt ärligt respektlöst”

Publicerad

Mikaela Shiffrin biter ifrån efter att bland annat Lindsey Vonn sagt att hon inte förstår varför landsmaninnan inte ställde upp i kombinationen i går.
– Att säga att jag kan dansa in och ta fyra eller fem medaljer är vilda spekulationer och helt ärligt respektlöst, skriver Shiffrin på sin Instagram.

Stjärnan skriver på Instagram att hon är smickrad av Lindsey Vonns uttalanden om att hon hade kunnat ställa upp i samtliga fem individuella grenar i VM och ta medalj. Men hon biter samtidigt ifrån.

– Men som den som har försökt att vinna i samtliga discipliner den här säsongen, och som bara den här säsongen har vunnit i fem discipliner, så kan jag säga att det har inte varit ”lätt” en enda gång, skriver Shiffrin på Instagram.

– Alla har siktet inställt på guld så att säga att jag kan dansa in och vinna fyra eller fem medaljer är vilda spekulationer och helt ärligt respektlöst mot de andra idrottarnas talang och möjlighet, och hur mycket jobb som de också har lagt ner på sin sidåkning.

”Låter inte hybris diktera mina mål”

Hon skriver också om spekulationerna kring att många tror att hon kan komma att slå rekordet med flest vinster i världscupen och att folk inte ser jobbet bakom.

– Vid 23 års ålder, förstår jag både min fulla potential och mina gränser. Men jag har verkligen lärt mig att inte låta hybris diktera mina förväntningar eller mål. Mitt mål har aldrig varit att slå rekordet för flest VC-vinster, poäng eller medaljer på VM.

– Mitt mål är att vara en sann idrottare varje gång jag ställer mig på start, och att ha den typ av livslängd på min karriär så att jag kan titta tillbaka när allt är sagt och gjort – och säga att jag majoriteten av tiden av min karriär- hade möjlighet att tävla och kämpa istället för att vara tvungen att stå vid sidan av på grund av utbrändhet eller skador i försök att pressa mig bortom min kapacitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer