Mikaela Shiffrin blickar mot comeback. Foto: Bildbyrån

Mikaela Shiffrin gör comeback i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Den alpina storstjärnan Mikaela Shiffrin har varit borta från tävling sedan hennes pappa Jeff gick bort. Nu står det klart att hon gör comeback på världscuptävlingarna i Åre den 12-14 mars.

”Jag kan inte lova att jag ens kan starta när jag står där och jag har inte ens några mål. Jag vill bara göra några svängar, jag tror att det skulle göra min pappa lycklig”, skriver alpinstjärnan på sin Instagram.

Shiffrin har varit borta från världscupen i sex veckor, men då hon satt och klippte ihop en hyllningsvideo till sin far tog hon beslutet att återvända till världscupen.

– Snön fortsatte att falla utanför och då funderade jag om min pappa, som älskade att åka skidor efter en storm, hade skickat snön. Det var som om han sade ”varför använder du din tid till det här om mig, gå ut och åk skidor!”, säger hon till New York Times.

Nästa dag åkte hon skidor igen och nu ska hon till Sverige för att göra comeback i världscupen.

ARKIV: Dominanta Shiffrin vann störtloppet (24 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.