Myhrer långt efter i VM-slalomen

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer lyckades inte slå ur underläge i herrarnas VM-slalom. Han låg efter redan vid första mellantiden och det ser tufft ut att ta en medalj i 36-åringens kanske sista mästerskap.

– Det är inte ett jätterent åk men inga större missar heller, säger Myhrer till SVT Sport.

André Myhrer hoppades på att slå ur underläge under herrarnas slalom. Inför VM-slalomen i Åre hade 36-årigen bara en pallplats, den kom i Levi i november.

Han låg 33 hundradelar efter ledande Marcel Hirscher redan till första mellantiden och svensken bara fortsatte att tappa.

– Han blev lite rund i mittenpartiet som Hirshcer gjorde så bra, säger SVT Sports expert Maria Pietilä Holmner.

– Det kändes okej, lite tryckt i vissa svängar. Men ett rätt okej åk, säger Myhrer.

Fick motta publikens jubel

Myhrer fick det inte att stämma i branten heller och körde över mållinjen 2.28 efter Hirshcer. Men fick trots det motta publikens jubel. Han ligger tia inför andra åket och har en sekund och sex hundradelar upp till bronsplats i hans kanske sista mästerskap.

Var du överraskad över tiden?

– Ja men det måste jag säga. Hirscher har åkt otroligt snabbt.

”Finns bara en växel i andra”

– Det finns bara en växel i andra. Gå ut och försöka ta för sig. Sen ska jag försöka prata med tidtagaren också och se om vi kan komma överens om någonting, säger Myhrer.

Hirscher visade direkt varför han var favorit till att ta hem sitt tredje VM-guld. I första åket tog han ledningen över Henrik Kristoffersen och Clement Noel. Men även Alexis Pinturault från Frankrike gjorde ett bra åk och ligger tvåa, 56 hundradelar efter Hirshcer inför andra åket.

Även Mattias Hargin är ligger långt efter. Han är över fyra sekunder efter Hirscher men tog sig ändå vidare till andra åket som 25:a.

Kristoffer Jakobsen körde ur. 19-åriga Carl Jonsson körde även han ur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.