André Myhrer. Foto: Bildbyrån

Myhrer långt från pallen trots bra åk i andra

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer hade inget kanonläge direkt efter första åket i slalomen i Adelboden. Men i andra åket slog han till med ett bra åk, och klättrade från 20:e till 12:e-plats.

– Det är ett bättre andraåk, säger Myhrer till SVT Sport.

André Myhrer stod för ett rejält bra åk i andra. Men trots det var han inte helt nöjd. För när åkare efter åkare efter Myhrer fick problem, hade han gärna sett att det gått ännu snabbare och att han tagit sig in som ledare.

– Det är synd att man inte kan komma igenom och få en grön skylt där, säger han till SVT Sport.

Till slut blev det en förbättring med åtta placeringar från första åket, till en tolfteplats.

Klipp: Myhrer långt efter i första åket

I toppstriden fanns det ett stort hopp om fina pallplatser för hemmafansen i schweiziska Adelboden. Efter första åket var det nämligen fyra schweizare med i topp-5. Men det skulle bara bli en som höll för trycket av den massiva publikväggen. För efter att Loic Meillard misslyckats totalt, Tanguy Nef gränslat och Ramon Zenhaeusern inte heller han lyckats hålla farten uppe så var allt fokus på Daniel Yule som hade ledningen efter första åket.

Och han höll för trycket, trots missar som gjorde det spännande var han trots allt 23 hundradelar före norske Henrik Kristoffersen på andraplatsen. Trea blev Marco Schwarz, Österrike.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.