Kjetil Jansrud. Foto: Bildbyrån

Norska stjärnan totalsågar VM-backen: ”Tråkigaste jag har kört”

Uppdaterad
Publicerad

Kjetil Jansrud hoppas försvara sitt VM-guld i störtlopp på söndag.

Men när norrmannen träningsåkte banan i dag var han långtifrån nöjd.

– Det är den tråkigaste banan jag har kört, säger han till SVT Sport.

Den 35-årige norrmannen har haft en tuff säsong med noll pallplatser i världscupen och han blev bara tolva i super-G när VM inleddes i torsdags. Han hoppas nu i stället försvara sitt VM-guld i störtlopp på söndag.

Men när herrarna tränade i dag inför störtloppet var Jansrud långt efter Dominik Paris. Och norrmannen var efter åket mycket irriterad på hur banan i italienska Cortina är utformad.

”Var bara tråkigt”

– Det är inget störtlopp, det är den tråkigaste banan jag har kört, säger han till SVT Sport.

Även svenske Felix Monsén var kritisk till dagens bansättning.

– Det är mer som en storslalom, men med störtloppsskidor på. Man kan vara väldigt kritisk till att det här inte är ett störtlopp, man vill ju åka snabbt, det är själva grenen, säger han och fortsätter:

– De har lite att fundera över. Störtloppet går långsammare än super G:n i flera partier och jag funderar över om super G:n var värdig ett VM, säger Monsén.

”Hatar den här banan”

Peter Gerdol, alpin chef hos internationella skidförbundet Fis, berättar att de var inställda på att det skulle bli klagomål.

– Det var vår plan att köra på säkraste möjliga sätt på första träningen eftersom vi inte kunnat testa backen innan. Vi visste att killarna skulle klaga men nu kan vi öppna upp käpparna en del så att det blir perfekt till i morgon. Vi hade inte kunnat köra på max idag, det hade varit för farligt, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.