Olsson tvåa efter jätteåk i första

Uppdaterad
Publicerad

Matts Olsson har slagläge inför andra åket i herrarnas storslalom. Svensken gjorde en stark insats och är tvåa inför andra åket, 63 hundradelar efter Alexis Pinturault.

Matts Olsson lyckades inte i storslalomen på VM i Åre, det slutade med en sextondeplats för Olsson. Men i storslalomen i Soldeu har han nu läge att nå pallen. Olsson gjorde ett bra åk och tog över ledningen med 35 hundradelar. Alexis Pinturault var den enda som lyckades åka snabbare än Olsson och leder med 63 hundradelar inför andra åket.

– Det var bra, kul att vara med allra högst upp igen och fajtas om det i andra. Det var ett sådant åk som kändes som att jag borde vara med och slåss i toppen, säger Olsson.

Av storfavoriterna i tävlingen lyckades varken Marcel Hirscher och Henrik Kristoffersen matcha Olssons tid. Hirscher är sexa inför andra åket och Kristoffersen åtta. Olsson har stått på pallen en gång i världscupen i år hittills. Han kom på tredjeplats i Val D'Isere.

Andra åket i storslalomen börjar 12.15 och sänds i SVT 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.