Erik Iljans och Alexandra Edebo. Foto: Bildbyrån

Oro för inställda tävlingar: ”Har det naturligtvis i bakhuvudet”

Uppdaterad
Publicerad

Coronasituationen i Europa gör att den alpina världen nu står inför en osäker säsong. Redan nu ställs skicross-tävlingarna i Innichen i slutet av december in.

– Naturligtvis har vi en plan B och C. Men naturligtvis har jag det i bakhuvudet och är delvis orolig att det blir inställda tävlingar, säger förbundskapten Erik Iljans till SVT Sport.

På lördag drar den alpina säsongen igång i Sölden, Österrike. Det blir ett test som därefter kommer att undersökas för att se över hur säsongen ska genomföras.

– I stort sett blir det ett test nu i Sölden med de första alpina som kommer dit. Sedan får vi se hur det fortsätter när de börjar byta länder, säger Erik Iljans till SVT Sport.

– Jag är säker på att det blir en säsong. Frågan är hur den kommer se ut.

Landslagsåkaren Alexandra Edebo ser framför sig att säsongen blir av, men att den blir annorlunda.

– Jag tror att det blir en säsong. Kanske något färre tävlingar och lite mer restriktioner. Men vi kan ju bara förbereda oss på att det händer, säger hon.

KLIPP: Dubbelt svenskt på pallen i skicross-finalen (1  februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.